Widex slušni aparati koji stoje iza uha

SLUŠNI APARATI KOJI STOJE IZA UHA

Slušni aparat koji stoji iza uha je savršen izbor ukoliko želite dodatnu jačinu uz elegantni dizajn.

Sve elektroničke komponente su uredno spremljene u ljusci ili kućištu iza uha, a na raspolaganju su vam aparati različitih veličina, oblika i boja.

IZA UHA (BTE – Behind the ear)

Za osobe s težim gubicima sluha ili užim ušnim kanalima, Iza ušni slušni aparati (BTE) su odlično rješenje.

Svi elektronički dijelovi u slušnom aparatu nalaze se u kućištu koje sjedi iza uha. Prilagođen ušni umetak i cjevčica dovode zvuk do vašeg uha, a s lakoćom možete kontrolisati glasnoću i birati programe.

POGLEDAJTE NAŠE BTE SLUŠNE APARATE

PRIJEMNIK U KANALU (RIC – RECIEVER IN CANAL)

Prijemnik u kanalu (RIC) slušni aparati slični su iza ušnim BTE slušnim aparatima po obliku i stilu, ali su manji obzirom da se prijemnik (ili zvučnik) nalazi na vrhu uha, umjesto u kućištu. Ovi slušni aparati su najpogodniji za blaga do umjerena oštećenja sluha.

Uz RIC slušne aparate, zvuk putuje direktno iz kućišta iza vašeg uha kroz tanku žicu do prijemnika koji se nalazi u vašem ušnom kanalu. Ovi aparati ne samo da pružaju izvanredan zvuk, već su diskretni i potpuno automatizirani.

POGLEDAJTE NAŠE RIC SLUŠNE APARATE

PRIJEMNIK U UHU (RITE – Reciever in the ear)

Slušni aparati koji imaju prijemnik u uhu (RITE) prenose zvuk do prijemnika koji se nalazi odmah izvan vašeg uha na "Concha" - šupljini pored vašeg ušnog kanala.

Od oblika vašeg uha i stepenu oštećenja sluha zavisi da li su RITE slušni aparati pogodni za vas. Ukoliko želite manje kućište nego kod BTE aparata, onda su RITE slušni aparati rješenje koje vam treba.

POGLEDAJTE NAŠE RITE SLUŠNE APARATE