Inovativno, energetski učinkovito i u potpunosti snabdjeveno vjetroenergijom, sjedište naše kompanije oslikava dansku tradiciju očuvanja životne okoline na najbolji način. Uz to, jedini smo CO2 neutralan proizvođač slušnih aparata na Svijetu.

Dizajn našeg glavnog sjedišta kombinira staru i novu tehnologiju i time obrazuje jedistvenu zgradu. Ovo uključuje geotermalni sistem koji koristi podzemne vode kao spremnik toplote, kako bi omogućio grijanje i hlađenje za cijelu godinu. Osim toga, koristimo solarne ćelije i recikliramo kišnicu.

Ali, zasigurno najupečatljiviji doprinos očuvanju životne sredine jeste vjetrenjača koja osigurava i više energije nego što je Widexu potrebno. Vjetrenjača također znači da je Widex certifikovana WindMade™ kompanija i dio je porodice prve globalne potrošačke oznake za kompanije koje se snabdijevaju energijom vjetra.

Ponosni smo na naše sjedište i ponosni smo što nas naši eko credentials čine jedinim karbon-neutralnim proizvođačem slušnih aparata na Svijetu koji koristi isključivo obnovljivu energiju.