Za koga je namijenjeno WIDEX CROS rješenje?

Ukoliko ste gluhi na jedno uho, a imate normalan sluh na drugom uhu, WIDEX CROS je pravo rješenje za vas. Ovo rješenje također vam može koristiti ukoliko ste gluhi na jedno uho, a na drugom imate oštećenje sluha. Ovo još nazivamo BiCROS rješenjem.

 
 

ZVUK VRHUNSKE KVALITETE BEZ EHA

Vrhunski kvalitet zvuka, bez eha i distorzije – to je ono što WIDEX CROS čini posebno pogodnim za slušanje govora. Bežičnim prijenosom zvuka iz gluhog uha do zdravog uha, CROS umanjuje učinak "sjene" i tako poništava štetne učinke. A pored toga, izgleda sjajno!

Poboljšano slušanje – razgovori u bučnim prostorijama

Slušanje i sudjelovanje u razgovoru također je mnogo lakše uz WIDEX CROS. Ukoliko primjerice, razgovarate sa svojim prijateljima u restoranu ili na zabavi, možete uživati, pratiti i biti dio razgovora – bez obzira kojom stranom ste okrenuti osobi koja govori.

Jednostavno rješenje za vaš gubitak sluha

Widex CROS nosite na vašem gluhom uhu kao što biste nosili BTE iza ušni slušni aparat. CROS "hvata" zvuk iz vašeg okruženja i prenosi ga na slušni aparat u vašem drugom uhu. Iz DREAM porodice slušnih aparata možete odabrati niz CROS modela.


Čujem sve zvukove!

Vaš mozak ima poteškoće u razumijevanju odakle zvuk dolazi kada vam oba uha ne funkcionišu. Ovo znači da vam može biti jako teško da locirate izvor zvuka. Zamislite da morate preći cestu, a ne možete odrediti iz kojeg pravca dolaze automobili.

Zbog toga što "hvata" zvuk i sa vaše gluhe strane, WIDEX CROS pomaže vam da precizno čujete i odredite izvor iz kojeg dolazi zvuk. To znači da možete čuti zvukove sa vaše gluhe strane (gdje se nalazi vaše gluho uho), bez da okrećete glavu.

Dizajniran posebno za vaše potrebe

Za vaše čujuće uho, možete birati između niza modela iz naše popularne DREAM porodice. Vaš stručnjak za sluh uzeti će u obzir stepen oštećenja vašeg sluha, kako bi vam pomogao u nalaženju modela koji najbolje odgovara vašim potrebama. Kombinacija WIDEX CROS rješenja i najnovije tehnologije sluha, garantuju vam besprijekoran zvuk i vrhunsku kvalitetu. A uz Widex bežičnu tehnologiju, više nećete doživjeti bilo kakve odjeke ili distorzije.


Dugovječnost baterije

Zahvaljujući našoj naprednoj tehnologiji koja čuva postojanost baterije, Widex CROS aparati troše tri puta manje baterije nego drugi wireless sistemi.