CIJENE

CIJENE

Koliko košta slušni aparat?

Cijena slušnih aparata zavisi od nekoliko faktora koji uključuju tip i nivo vašeg gubitka sluha, model slušnog aparata, tehničke karakteristike, vaše zdravstveno osiguranje, lokaciju, te tip slušnog aparata koji odaberete. Jedina osoba koja vam može dati preciznu cijenu slušnog aparata je vaš stručnjak za sluh.

No, kada se radi o stvarnoj cijeni slušnih aparata, odnosno njihovoj vrijednosti – mnogo toga možemo reći. U cijenu slušnog aparata ulazi mnogo toga, jer se ipak radi o naprednim i high-tech računarima.

Cijenu slušnog aparata ne određuje samo školjka koju vidite na spoljašnjosti. Svaki slušni aparat sastoji se od pet glavnih komponenti:

  • Mikrofon
  • Pojačivač
  • Mikročip
  • Odašiljač (poznat i kao Reciever ili zvučnik)
  • Baterija

Kada sve to spojite, dobiti ćete spravu koja čak i ljudima sa najtežim gubicima sluha omogućava da čuju u razumiju govor kao nikada ranije. Teško je odrediti cijenu sluha. Također, slušni aparat nije samo pojačivač zvuka.


**Cijena lične usluge**

Moderne tehnološke komponente koje ulaze u cijenu slušnog aparata nisu jedino što određuje njegovu vrijednost. Cijena slušnog aparata također podrazumijeva i visok nivo lične uključenosti i usluge.

U Widex-u jako puno ulažemo u naše stručnjake za sluh, kako bi oni imali sve potrebne vještine i znanja pri štimanju vašeg slušnog aparata. Stručnjaci u Widex-u koriste specijaliziranu opremu za mjerenje tipa i nivoa vašeg gubitka sluha. Oni također mogu pregledati vaše uho i uputiti vas ljekaru ukoliko imate neke fizičke probleme na uhu. Ovaj nivo usluge ulazi u cijenu slušnog aparata, a neophodan je kako bi se osigurali da vaš slušni aparat radi najbolje za vas.

Ukoliko imate gubitak sluha, vaš stručnjak za sluh reći će vam više o tipovima slušnih aparata koji su vam na raspolaganju, te ih programirati na način da pristaju vašim specifičnim potrebama.


**Gdje kupiti?**

Teško je odrediti cijenu boljeg sluha, ali cijena vaših slušnih aparata ovisiti će o nekoliko faktora. Važno je da posjetite stručnjaka za sluh koji će odrediti koji slušni aparat je najoptimalniji za vas. Da biste pronašli Widex stručnjaka za sluh blizu vas, posjetite sekciju Najbliža prodavnica.