Tipovi baterija

Svi Widex uređaji koriste zinc air baterije. Sve naše baterije kodirane su brojem i bojom. Provjerite upute na vašem uređaju kako bi saznali koji tip baterija trebate.


  • Veličina 10: Žuta
  • Veličina 13: Narandžasta
  • Veličina 312: Smeđa
  • Veličina 675: Plava

Šta trebate znati o baterijama za slušne aparate?

Držite baterije zapečaćene sve dok ih ne upotrijebite. Ako uklonite naljepnicu u boji, one će se početi trošiti i u potpunosti će se iscrpiti nakon 4 sedmice, čak i ukoliko ih ne koristite u slušnom aparatu.

Čuvajte baterije na hladnom i suhom mjestu, dalje od djece i kućnih ljubimaca, jer su jako opasne ukoliko se progutaju. Kada ne nosite svoj slušni aparat, pobrinite se da su vratanca za bateriju otvorena, kako bi bili sigurni da se baterija ne troši kada vam aparat nije u uhu.

Kada dođe vrijeme da zamijenite bateriju, uklonite naljepnicu i sačekajte 60 sekundi da baterija "prodiše" prije nego ju stavite u slušni aparat. Mijenjajte bateriju na ravnom mjestu sa mekanom površinom, primjerice na kuhinjskom stolu prekrivenom stolnjakom.

Vijek trajanja baterije

Vijek trajanja baterije ovisi o tome koji tip slušnog aparata imate i koliko često ga koristite. Potrošnja baterije razlikovati će se od jednog slušnog aparata do drugog, kao i od jedne osobe do druge.

Obratite pažnju na datum isteka na prednjoj strani pakovanja baterija. Kod se sastoji od tri slova koja ukazuju na mjesec, te dvije cifre koje se odnose na godinu. Tako bi "Jan – 15" označavalo da je rok trajanja baterija januar 2015. godine. Ne koristite baterije nakon ovog datuma.

VAŽNO: Baterije za slušni aparat držite podalje od djece. Ukoliko posumnjate da je došlo do gutanja baterije, odmah kontaktirajte ljekara ili drugo stručno medicinsko osoblje.

Potražite stručnu pomoć danas

Još danas se pobrinite za svoj sluh ili sluh vaše voljene osobe.

Kliknite na dugme dole da pronađete najbližu Widex poslovnicu.

PRONAĐITE NAJBLIŽU WUDEX POSLOVNICU